Belgijanci "ludi" za sajmom srpske hrane

Za manje od nedelju dana za sajam srpske hrane u Briselu čulo je gotovo 120.000 ljudi u Belgiji.

Svet

Izvor: B92

Subota, 10.09.2016.

09:34

Belgijanci
(Foto: Thinkstock.com)

Predstavljanje srpskih proizvoda u ovoj zemlji Beneluksa održaće se na Sajmu srpske hrane i pića u 28. septembra u Pres klubu Brisel u organizaciji Udruženja BEUM, a kroz projekat EUxcellence.

"Zaista nismo očekivali ovoliko interesovanje“, istakao je menadžer projekta Đorđe Đorđević. On je dodao da je ceo događaj planiran kao manji i ekskluzivniji, a da im sada svaki dan stiže po desetine poruka sa pitanjima Belgijanaca kako da se registruju za posetu.

Organizatori navode da će Belgijanci moći da probaju proizvode od voća – džemove sa biljem, sokove i namaze, craft pivo, izvorska voda i proizvodi od meda, međutim ponuda će se širiti.

"Cilj nam je da predstavimo što širi spektar srpskih proizvoda u Briselu i da omogućimo našim proizvođačima da ostvare bitne veze i možda započnu izvoz u neku od zemalja Beneluksa i zato bismo još jednom podsetili sve kompanije da mogu učestvovati kao izlagači ili da pošalju svoje proizvode kako bi ih prezentovali u Briselu“.

Učesnici sajma će imati prilike da se direktno povežu sa distributerima, trgovinskim lancima i uvoznicima iz zemalja Beneluksa. Pored ovoga, srpske kompanije će imati priliku i da se upoznaju sa procedurama uvoza u EU, kroz sastanke i posete u evropskim institucijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: