Volvo traži 400 inženjera

Volvo Grupa, u kineskom vlasništvu, najavila je zapošljavanje oko 400 inženjera u narednih godinu dana.

Svet

Izvor: SEEbiz

Sreda, 31.08.2016.

14:27

Volvo traži 400 inženjera
(Foto: Thinkstock.com)

To će biti jedno od najvećih zapošljavanja u istoriji kompanije, a zaposliće ih na jačanju razvoja bezbednosne tehnologije, autonomne vožnje i elektrifikacije. Njihovo zapošljavanje dolazi u vreme dobre prodaje novih modela vozila i učvršćivanja pozicije te grupe na tržištu premijum automobila, na kojem dominiraju veći konkurenti.

Volvo, kojeg je 2010. kupila kineska kompanija od Forda, navodi da će većina novih inženjera biti smeštena u istraživačkom i razvojnom centru u Geteborgu u zapadnoj Švedskoj.

"S tim zapošljavanjem, Volvo nastavlja da jača automobilski klaster u zapadnoj Švedskoj i uspostavlja ga kao centar automobilskog softverskog inženjerstva", saopštio je Volvo.

Volvo razvija tehnologije u automobilskoj industriji poput autonomnih vozila, a samo ovog meseca potpisao je ugovor o partnerstvu sa kompanijom Uber za to područje.

Kompanija je najavila i otvaranje istraživačkog i razvojnog centra u južnoj Švedskoj u univerzitetskom gradu Lund, gde će idućeg meseca početi da radi s 35 zaposlenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: