Ruski turisti kreću, Turci ih spremni dočekuju

Prvi čarter letovima s ruskim turistima krenuće u Tursku 4. ili 5.septembra, izjavila je Maja Lomidze, izvršna direktorka Udruženja turoperatora iz Rusije.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.08.2016.

17:17

Ruski turisti kreću, Turci ih spremni dočekuju
Foto: Thinkstock

"Prvi čarter će poleteti 4. ili 5. septembra" rekla je ona, a prenosi agencija Tas.

Početkom avgusta predsednici Rusije i Turske, Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan, sastali su se u Sankt Peterburgu, u nastojanju da normalizuju odnose između dve zemlje narušene posle turskog obaranja ruskog vojnog aviona u novembru 2015.

Rusija je na to odgovorila blokadom uvoza turskih poljoprivrednih proizvoda i drugim ekonomskim merama, između ostalog i ukidanjem letova i preporukom ruskim turistima da zaobilaze turska letovališta.

Rusko-turski odnosi su se smirili početkom jula, kada je Erdogan poslao Putinu pismo izvinjenja zbog obaranja ruskog aviona i izrazio žaljenje zbog smrti pilota.

Posle pokušaja vojnog puča u Turskoj, Putin je telefonom razgovarao s Erdoganom, izrazivši nadu da će ubrzo biti uspostavljena stabilnost u zemlji, nakon čega je ubrzo usledio i sastanak dvojice državnika u Sankt Peterburgu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: