Dobar odgovor USD na najavu Fed-a

Dolar je bio stabilan tokom ranog jutarnjeg trgovanja na azijskom tržištu, pošto je predsednica Feda DŽenet Jelen pozitivnim tonom komentarisala SAD privredu.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.08.2016.

09:12

Dobar odgovor USD na najavu Fed-a
Foto: Thinkstock

To je uticalo na investitore da povećaju očekivanja po pitanju povećanja kamatnih stopa u SAD.

Dolar je ojačao 0,4 procenta na 102,24 jena, a dan ranije je zabeležio najviši nivo od 12.avgusta, od 102,28 jena.

Evro je od jutros nepromenjen na 1,1202 dolara, dok je dolarski indeks, koji prati kretanje dolara u odnosu na korpu šest drugih valuta, zabeležio blagi pad na 95,519 poena.

Na godišnjem okupljanu predstavnika centralnih banaka iz celog sveta u Vajomingu, DŽenet Jelen je izjavila da ima sve više razloga za povećanje kamata s obzirom na to da se privreda oporavlja, kao i situacija na tržištu rada.

Jelen nije precizirala kada bi mogla da se očekuje akcija Feda, ali je potpredsednik američke centralne banke Stenli Fišer kazao da je govor predsednice bio u skladu sa očekivanjima, odnosno da je skoro izvesno povećanje kamata u ovoj godini.

Funta je oslabila 0,1 procenat na 1,3118 dolara, nakon što je dotakla tronedeljni maksimum od 1,3280 dolara u petak, kada su objavljeni dobri privredni podaci u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: