I nije najteža stvar: 7 načina da vas šef zavoli

Ovi saveti pomoći će vam da uspostavite bolji odnos sa šefom

Svet

Izvor: B92

Subota, 27.08.2016.

12:48

I nije najteža stvar: 7 načina da vas šef zavoli
(Foto: Thinkstock.com)

Biti u šefovoj milosti i nije najteža stvar na svetu, a pritom to ne mora uključivati ulizivanje šefu ili hvaljenje njegove sjajne frizure ili odabira odeće ili volontiranje za svaki i najbezvezniji zadatak. Većini šefova bićete u milosti ako shvatite šta tačno žele od vas i strateški promišljate kako da ih odobrovoljite svojim radom.

Dođite na posao ranije

Istraživanje je pokazalo da zaposleni koji dolaze na posao ranije ostavljaju bolji utisak i šefovi ih smatraju pouzdanijima.

To ne mora biti sat vremena ranije, ali i 10 minuta učiniće veliku razliku.

Pitajte za savet

Možda ste oprezni kada je vaš šef u pitanju i strah vas je da mu se obratite, ali istraživanja pokazuju da ovim pristupom grešite.

Šef će vas više ceniti ako tražite savet kada je to potrebno. Takođe, steći će utisak da ste sposobni i puni samopouzdanja.

Saznajte šta voli

I vaš šef je samo osoba koja vikende 'ubija' pred televizorom, u prirodi ili po koncertima. Saznajte koji je njegov hobi, šta voli da radi u slobodno vreme i započnite razgovor.

Zadajtei ciljeve

Istraživanje je pokazalo da zaposleni koji postavljaju ciljeve i, naravno, ostvaruju ih, imaju bolji odnos sa šefovima od onih koji samo ispunjavaju zadatke.

Recite 'hvala'

Studija je pokazala da ako zahvalite šefu, čak i ako je reč o negativnoj kritici, imate veće šanse da vas zavoli.

Uzmite godišnji

Možda zvuči neobično, ali ovim potezom pokazujete da cenite sebe i svoje vreme, a samim time će vas i drugi više poštovati.

Recite šta vam je na umu

Imate mišljenje o nečemu? Nemojte da se plašite da ga i kažete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: