Mercedesove limuzine praviće Rusi, na svoj način

Dajmler koji je partner ruskog proizvođača kamiona Kamaza, želi da otvori fabriku za proizvodnju putničkih vozila u Rusiji.

Svet

Izvor: B92

Petak, 26.08.2016.

19:28

Mercedesove limuzine praviće Rusi, na svoj način
(Foto: Getty images)

Kako prenosi Raša tudej, u planu je proizvodnja Mercedes benca.

“Treba nam partner koji ima ugovor i mogućnosti za industrijsku montažu, kao i postrojenje, a Kamaz ga ima”, rekao je direktor Mercedes benca za Rusiju Nov Madeja.

Dajmler i ruski proizvođać kamiona već imaju zajedničko preduzeće koje proizvodi teretne automobile Dajlmer Kamaz koji ima podršku države za uvoz auto delova u zamenu za povećanje kapacitetra i proizvodnju na lokalu u Rusiji.

Takođe, u saradnji sa ruskim Gazom prave se i mikroautobusi “mercedes benc sprinter".

Dajmler ima udeo od 15 odsto u Kamazu.

Rusko ministarstvo industrije i trgovine takođe je saopštiloda Mercedes planira da gradi pogon za proizvodnju putničkih automobila u blizini Moskve, a fabrika bi trebalo da počne sa radom 2019. godine. Iz nemačke kompanije međutim, još nije stigao potvrdan odgovor.

Ruski mediji takođe prenose da će fabrika moći da proizvodi 25.000 vozila godišnje.

Madeja kaže da će se proizvoditi najpopularniji model na ruskom tržištu. A to su limuzine C i E klase. Prošle godine prodato je 41,614 mercedesovih putničkih automobila u Rusiji. Do kraja jula ove godine Rusi su kupili 22,093 automobila marke “mercedes”.

Inače, u svetlu sankcija Dajlmer je jedan od retkih stranih auto-giganata koji želi da nastavi da ulaže na ruskom tržištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: