Redom odustaju od Pokemona, da li je ovo kraj?

U poslednjih mesec dana čak trećina igrača zasitila se Pokemona i odustala od igranja. Verovatno se mnogi pitaju - šta još "drži" one dve trećine preostalih?

Svet

Izvor: B92, Bug

Petak, 26.08.2016.

14:40

Redom odustaju od Pokemona, da li je ovo kraj?
(Foto: Getty images)

Često se dogodi da igre o kojim se mnogo piše i priča uz naduvavanje značaja ili zanimljivosti, kao i one koje se dugo čekaju i potom pompezno izdaju, steknu odmah u startu brojnu publiku, a onda je brzo počnu i da gube.

Upravo to se događa i sa Pokemon gou igrom, koja je izašla početkom jula da bi za samo desetak dana dogurala do fantastičnih 45 miliona korisnika. Ovih dana je Axiom Capital Management napravio istraživanjao trenutnoj popularnosti Pokemona. Prema njihovim podacima tokom avgusta igra je izgubila čak 15 miliona igrača. Iako još i nije dostupna na baš svim tržištima širom sveta (što znači da ima još prostora za širenje), ovaj ekspresni pad broja korisnika zvuči dramatično, a prema dostupnim podacima osipanje igrača je trend koji će se nastaviti.

Izdavača Niantik to ne zabrinjava jer imaju zadovoljavajuće prihode (oko 250 miliona dolara u prvih pet nedelja), tačnije duplo više su zaradili od prve sledeće igre po trenutnoj popularnosti. Procenjuju da će prihodi rasti i dalje, bez obzira na smanjenje ukupnog broja igrača.

Verovatno će najtužniji zbog splašnjavanja interesa biti marketinški stručnjaci koji su u ovoj igri pronašli još jedan izvrstan promocijski alat. A tek ćemo videti koliko će se gubitak interesa igrača reflektovati na nabujale cene akcija Nintenda u julu. Ali i one su već dobrano izgubile na vrednosti kada su kupci akcija shvatili da "pravi" Nintendo ima samo manji vlasnički udeo u izdavaču Niantik, koji ima sva prava nad igrom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: