Jeftino gorivo i turizam napumpali profit

Nacionalni avio-prevoznik Novog Zelanda imao je rekordan profit zahvaljujući turizmu i niskim troškovima goriva.

Svet

Izvor: B92

Petak, 26.08.2016.

12:22

Jeftino gorivo i turizam napumpali profit
Foto: Thinkstock

Prevoznik je, međutim, upozorio da očekuje veću konkurenciju međunardnih prevoznika.

Aviokompanija Er Nju Ziland (Air New Zealand) saopštila je da je njen profit posle plaćanja poreza za prošlu godinu zaključno s junom bio 339 miliona dolara, što je povećanje od 42 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Prihod je povećan za 6,2 odsto.

Rekordnih 3,3 miliona ljudi posetilo je Novi Zeland ove godine do kraja jula, što je 11 odsto više u odnosu na prethodnu godinu.

Izvršni direktor te aviokompanije je rekao da se konkurencija povećava pošto je turizam u državama u južnom delu Tihog okeana i dalje solidan, dok niski troškovi za goriva čine Novom Zeland poželjnom destinacijom za konkurente.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: