Delezov partner Ahold beleži dobit od 7,2%

Holandski trgovinski lanac Ahold saopštio je da je ostvario rast neto dobiti u drugom kvartalu od 7,2 odsto, na 209 miliona evra.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 25.08.2016.

18:24

Delezov partner Ahold beleži dobit od 7,2%
(Foto: Thinkstock.com)

Kompanija je tako predstavila svoj prvi povrat ulaganja posle julskog spajanja s belgijskom grupom Deleze.

Prodaja je u posmatranom tromesečju porasla za tri procenta, na 8,95 milijardi evra (10,11 milijardi dolara) u odnosu na isti period prošle godine, navela je grupa, dodajući da će izveštaj o poslovanju u trećem tromesečju biti podnet zajedno s Delezeom, prenosi agencija Frans pres.

Generalni direktor Aholda, Dik Boer, pohvalio se operativnim prihodom kompanije, koji je dostigao 355 miliona evra, što je rast od 7,3 procenta, i znatno iznad prognoza ekonomista koji su u anketi "Blumberga" predviđali da će biti 336 miliona evra.

U Sjedinjenim Americkim Državama, gđe Ahold realizuje oko dve trećine svoje ukupne prodaje, grupa je zabeležila povećanje prodaje od 2,4 procenta, na 5,53 milijarde evra, nakon što je svom potrfelju dodala 25 prodavnica kompanije A&P u njujorškom regionu.

Grupa je takoder navela da je onlajn prodaja skočila za više od 30 odsto. Ahold i Deleze imaju 6.750 prodavnica u Evropi i SAD-u, i zapošljavaju 380.000 ljudi.

Kompanija sa sedištem u Zandamu, nedaleko od Amsterdama, najavila je spajanje sa Delezeom u junu prošle godine, u nastojanju da stvore jedan od najvećih maloprodajnih lanaca u svetu sa prometom većim od 54 milijarde evra (59 milijardi dolara).

Analitičari predviđaju da će ovim merdžovanjem nastati peti najveći prehrambeni trgovinski lanac na američkom tržištu, poznatom po žestokoj konkurentskoj utakmici, i četvrti po veličini u Evropi. Ovaj dvojac je prošle godine imao ukupnu prodaju od 62,6 milijardi evra, pri čemu je 38,2 milijarde ostvario Ahold a 24,4 milijarde evra Deleze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: