Samsung u mukama: Planuo Galaxi, nemaju dovoljno

Rekordna potražnja za Samsungovim novim pametnim telefonom Galaxy Note 7 kompaniju je dovela do izazova da li moći na vreme da udovolji zahtevima tržišta.

Svet

Izvor: Poslovni dnevnik

Četvrtak, 25.08.2016.

15:41

Samsung u mukama: Planuo Galaxi, nemaju dovoljno
(Foto: Getty images)

Procenjuje se da bi ove godine moglo da se proda čak 15 miliona Galaxy Note 7 - ili dva puta više nego na šta je Samsung inicijalno bio spreman.

"Prednarudžbine Galaxy Note 7 daleko su premašile naše procene, pa je datum izlaska na nekim tržištima prilagođen", poručili su iz kompanije. Iako se dobre prognoze obično dočekaju s oduševljenjem, postoje i prateći izazovi. Naime, ukoliko Samsung ne uspe na vreme da obezbedi dovoljan broj uređaja dok za njima traje pomama, to bi umesto njega mogli da urade rivali poput Epla.

Pojavila se i zabrinutost dela ulagača koji strahuju da bi se scenario razočaravajuće prodaje Galaxi S6 mogao ponoviti.

Stoga je vrednost Samsungove deonice nakon objave o problemima sa isporukom pala za dva odsto s rekordnog nivoa koji je bio zabeležen dan ranije.

Bez previše detalja, iz Samsunga su poručili kako rade na tome da uklone problem u najkraćem mogućem roku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: