Ukrajinci već slave: Naš gas za 4 godine

Ukrajina će se potpuno prebaciti na korišćenje sopstvenog gasa kroz četiri godine, izjavio je ukrajinski ministar energetike Igor Nasalik.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 24.08.2016.

15:51

Ukrajinci već slave: Naš gas za 4 godine
Foto: Thinkstock.com

"Ukrajina više neće uvoziti gas u roku od četiri godine", rekao je Nasalik, dodajući da je vlada u Kijevu razvila odgovarajući program, prenosi ruska agencija Tas s.

Uvoz će, kako kaže, biti zamenjen dodatnom proizvodnjom putem korišćenja lokalnih izvora, ali i zbog energetske efikasnosti. Za grejanje, dodao je Nasalik, Ukrajina danas troši 11,5 milijardi kubnih metara gasa.

Evropska investiciona banka (EIB) je dodelila kredit Ukrajini od 400 miliona dolara za unapredjenje energetske efikasnosti, podseća ruska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: