Gasprom: Sankcije nas ne dotiču

Zapadne sankcije ne utiču u većoj meri na poslovanje Gasproma, saopštio je ruski energetski koncern.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 24.08.2016.

15:26

Gasprom: Sankcije nas ne dotiču
(Foto: Thinkstock.com)

To je saopšteno nakon sednice Saveta direktora na kojoj je razmotren uticaj sankcija na poslovanje Gazprom grupe tokom 2015. i 2016. godine

Iz Gasproma je rečeno da je kompanija na sankcije reagovala pravovremeno i operativno te da one neće imati značajan uticaj na njegov rad, uključujući produženje postojećih i sklapanje novih ugovora sa stranim partnerima za snabdevanje gasom, a one nemaju ni kritični uticaj na tekuće poslovanje.

Dodaje se kako Gazprom stogo ograničava kupovinu opreme, radova i usluga iz inostranstva te da se okreće dobavljačima iz carinske unije, azijsko-pacifičke regije i BRIKS-a.

Gazprom se okreće i domaćim dobavljačima, kažu u toj kompaniji. Tako su u toku aktivnosti na sklapanju niza dugoročnih ugovora sa ruskim proizvođačima kao što su proizvođač cevovoda TMK te metaloprerađivačka kompanija OMK. TMK bi Gazpromu trebalo da isporuči cevi sa antikorozivnom zaštitom, a OMK specijalne ventile za rad pri visokim temperaturama.

Kompanija navodi da sprovodi efikasnu finansijsku politiku zahvaljujući kojoj održava finansijsku stabilnost i da ima stalan pristup međunarodnim tržištima kapitala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: