Erdogan: Ovo je najvažnija poruka svetu FOTO

Treći most preko Bosfora u Istanbulu završen je u rekordnom roku od 27 meseci, a svečano će biti pušten u saobraćaj 24. avgusta.

Svet

Izvor: B92

Subota, 20.08.2016.

10:47

Erdogan: Ovo je najvažnija poruka svetu FOTO
Foto: Getty images

Istanbul je jedna od najvećih metropola u svetu gde je saobraćaj veoma gust, a u tom gradu se svaki dan grade novi kilometri pauteva i mostova.

"Izgradnjom trećeg mosta na Bosforu saobraćaj u Istanbulu će biti dosta rasterećen. Ovaj most će uglavnom koristiti teretna vozila čime će na drugim mostovima u Istanbulu biti znatno olakšan saobraćaj", rekao je direktor Puteva prve zone za Anadoliju Ismail Kartal.
Foto: Getty images
Turski predsednik Redžep Erdogan je podsetio na izjave pojedinaca iz 2013. godine kako most neće biti dovršen.

"Rekli smo da ćemo Evropu i Aziju spojiti mostom 'Javuz Sultan Selim' i da će to biti naša najvažnija poruka svetu", podsetio je turski predsednik.

Novim mostom Instanbul će postati jedan od gradova koji ima najviše mostova na jednom mestu.

Na projektu izgradnje trećeg most na Bosforu, bilo je angažovano 3.500 ljudi i 1.050 radnih mašina, a svojim dizajnom i visinom stubova jednistven je infrastrukturni projekat u svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: