Banke hoće kolektivno s Eplom, ali im ne daju

Australijski antimonopolski regulator je saopštio da najvećim domaćim bankama neće dati privremeno "zeleno svetlo" za kolektivne pregovore sa kompanijom Epl.

Svet

Izvor: Tanjug

Petak, 19.08.2016.

14:04

Banke hoće kolektivno s Eplom, ali im ne daju
Foto: Gettyimages

Pregovori se tiču instaliranja aplikacija tih banaka za elektronsko plaćanje na "ajfonima", javlja agencija Rojters.

Tri najveće australijske banke, uključujući vodećeg kreditora Nacionalnu banku Australije (NAB), dostavile su prošlog meseca zajednički zahtev, tražeći dozvolu od Australijske komisije za zaštitu konkurencije i potrošača (AČC) da kao grupa pregovaraju sa Eplom.

Iz AČC-a poručuju da njihova odluka ne sugeriše da li će konačna presuda, koja se očekuje u oktobru, biti povoljna ili ne.

"S obzirom na kompleksnost pitanja i ograničen vremenski period, AČC je odlučio da ne dodeli privremenu autorizaciju", navodi se u saopštenju regulatora.

Epl, koji nudi uslugu elektronskog plaćanja putem mobilnog telefona, pod nazivom "Epl pej", ne dozvoljava trećim aplikacijama za elektronsko plaćanje da budu ubačene na njegove izuzetno popularne smartfone, navodi britanska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: