Nemci ubeđuju banke: Preselite se kod nas

Ministar finansija nemačke savezne države Hesen, Tomas Šefer, izjavio je da pokušava da ubedi strane banke da svoje sedište prebace u Frankfurt.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 18.08.2016.

18:25

Nemci ubeđuju banke: Preselite se kod nas
Foto: Thinkstock

On ubeđuje banke da prebace svoja sedišta posle odluke Velike Britanije da izađe iz Evropske unije.

Šefer kaže da je razgovarao sa filijalama britanskih banaka u Frankfurtu i drugim kreditorima, i da je pokušao da ih ubedi u to da lokalni zakon o radu i porezi nisu preterano opterećujući, prenosi agencija Rojters.

"Veoma pažljivo slušamo pitanja koja finansijski sektor postavlja posle Bregzita. Podržavamo Hesen jer finansijski centar Frankfurta ima dosta toga da ponudi", rekao je Šefer, član Hrišćansko-demokratske unije kancelarke Angele Merkel.

On smatra da su gradska infrastruktura i činjenica da se sedište Evropske centralne banke nalazi u Frankfurtu dovoljni razlozi za prebacivanje sedišta banaka, ne nudeći, međutim, nikakve specijalne ugovore za smanjenju poreza, niti bilo kakve druge koncesije, navodi britanska agencija.

Većina nemačkih političara se javno protivi promovisanju Frankfurta kao alternative Londonu, dodaje Rojters..

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

15 h

Podeli: