Cisko na putu Majkrosofta i HP-a: Otkazi se pišu

Cisko će ukinuti oko 14.000 radnih mesta ili 20 odsto ukupnog broja zaposlenih u tom tehnološkom divu, objavio je CRN, pozivajući se na izvore iz te kompanije.

Svet

Izvor: Poslovni dnevnik

Četvrtak, 18.08.2016.

11:47

Cisko na putu Majkrosofta i HP-a: Otkazi se pišu
Foto: Thinkstock

Očekuje se da će Cisco plan reorganizacije objaviti za nekoliko nedelja jer se taj proizvođač mrežne opreme preusmerava s hardvera prema softverski usmerenoj organizaciji, prenosi Rojters.

Nedavno su, podseća britanska agencija, još tri velike informatičke kompanije najavile otpuštanja.

Majkrosoft je u julu 2014. najavio otkaze za 18.000 zaposlenih što je tada bila jedna od najvećih najava otpuštanja u istoriji tehnoloških kompanija.

Međutim, u septembru prošle godine na čelo lestvice kompanija s najvećim talasom otkaza zaseo je Hjulit-Pakard koji je najavio otpuštanje 33.000 ljudi u sledeće tri godine. Intel je u parilu objavio da će otkazati saradnju za 12.000 radnika ili 11 odsto ukupne radne snage.

Cisco je u aprilu imao više od 70.000 zaposlenih širom sveta, a iz kompanije su odbili da komentarišu tekst CRN-a.

Ciscu trebaju drugačije veštine za "softverski definisanu budućnost" jer namerava povećati udeo na određenim tržištima i povećati marže, kazao je izvor upoznat sa situacijom.

Cisco ulaže u nove proizvode, kao što su softver za analitiku i alati za 'cloud' centre, kako bi nadoknadio spori rast potrošnje telekomunikacionih kompanija u njegovom osnovnom segmentu - proizvodnji mrežnih proizvoda. Kompanija je već mnogim zaposlenima ponudila pakete za prevremenu penziju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: