Uber: Nismo se tako dogovorili, ovo znači rat

Uber je pokrenuo sudski postupak protiv novih propisa za taksi vozače u Londonu, zbog mogućeg uvođenja ispita iz engleskog jezika za hiljade njegovih vozača.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 17.08.2016.

10:23

Uber: Nismo se tako dogovorili, ovo znači rat
Foto: Gettyimages

Potez Ubera dolazi uoči mera regionalnih saobraćajnih vlasti, Londonskog prevoza (TFL), koje treba da stupe na snagu 1. oktobra, a kojima će se pooštritii regulativa u oblasti iznajmljivanja privatnih vozila u britanskoj prestonici, prenosi agencija Frans pres.

Uber je prvobitno podržao najavljene izmene, ali se sada usprotivio, pošto su isplivali dodatni detalji novih mera.

"Ovaj sudski postupak je poslednje pribežište. Posebno smo razočarani što su, nakon dugog procesa konsultacija sa Londonskim prevozom (TFL), ciljevi promenjeni u poslednjem minutu i sada se uvode novi propisi koji će biti loši kako za vozače tako i za tehnološke kompanije poput Ubera", izjavio je generalni menadžer Ubera u Londonu Tom Elvidž.

Uprkos tome što je suočen sa brojnim regulatornim izazovima u velikom broju zemalja, Uber je do sada uspeo da proširi poslovanje na više od 50 država sveta, a njegova vrednost se procenjuje na 68 milijardi dolara.

Uber ima više od 30.000 vozača u Londonu, a procenjuje se da će na hiljade njih biti pogođeno novim izmenama.

Prema novim propisima, svi privatni vozači koji nisu iz većinskog engleskog govornog područja, moraće da dokažu svoje poznavanje jezika, dok će kompanije za iznajmljivanje privatnih vozila morati da otvore operativni centar u Londonu, koji će putnici moći da pozovu za vreme vožnje.

Uberov centar za podršku klijentima je trenutno stacioniran u Irskoj i protivi se premeštanju svog poslovanja u London.

Ostali propisi kojima se Uber protivi povezani su s polisama osiguranja za vozače i s uslovom da kompanija obavesti TFL o svakoj predstojećoj promeni u svojoj aplikaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: