Priča se da će Tviter na Epl TV: Akcije skaču

Akcije američke društvene mreže Tviter skočile su na vest da ta kompanija pregovara o tome da njeni striming sadržaji budu dostupni putem Epl televizije.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 16.08.2016.

10:15

Priča se da će Tviter na Epl TV: Akcije skaču
Foto: Gettyimages

Akcija Tvitera porasla je 6,58 odsto, na 20,82 dolara, u podnevnom trgovanju na Njujorškoj berzi, prvi put od početka januara ove godine kada su deonice Tvitera dostigle maksimalnih 20 dolara, prenosi agencija AFP.

Rast vrednosti akcija usledio je nakon što je "Njujork tajms" objavio priču, pozivajući se na izvore upoznate sa dešavanjima, da Tviter ispituje potencijal jedne aplikacije za Epl TV uređaje koja omogućava onlajn emitovanje sadržaja na televizijskim ekranima.

Tviter i Epl su odbili da za AFP prokomentarišu pisanje američkog dnevnog lista.

Društvena mreža sa sedištem u San Francisku, intenzivira svoju video ponudu uživo. Periskop, koji je u vlasništvu Tvitera, omogućava ljudima da emituju uživo sve što žele, tako da socijalna mreža poznata po slanju jedne poruke za više primalaca sklapa sve više poslova za striming emitovanje dogadjaja.

Tviter i NBA liga su prošlog meseca najavili sporazum o onlajn striming sadržajima, ali ne sa utakmica, za korisnike te društvene medijske platforme.

Ranije ove godine, Tviter je postigao dogovor sa Naconalnom fudbalskom ligom o strimingu američkih fudbalskih utakmica četvrtkom uveče, a takodje su reprodukovali sadržaj sa teniskog turnira u Vimbldonu.

Sporazum sa Eplom omogućio bi Tviteru da njegove video emisije stignu i do najvećih ekrana u američkim domovima, da proširi broj korisnika i poveća potencijal prihoda.

Onlajn video je jedna od najnovijih inicijativa društvene mreže da ojača svoju platformu u svetlu stagnacije broja korisnika i uporniih finansijskih gubitaka.

Akcija Tvitera je izgubila dve trećine vrednosti u odnosu na istorijski rekord od 73,31 dolar, na kom je bila u decembru 2013. godine, nekoliko nedelja nakon debija te kompanije na Volstritu sa inicijalnom javnom ponudom (IPO) ceni od 26 dolara po akciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: