Epl hakerima: Nađite nam bag, dajemo 200.000$

Epl je ponudio 200.000 dolara kao nagradu onome ko nađe grešku u delu softvera koji sprečava da se pokrenu neželjeni programi prilikom podizanja sistema.

Svet

Izvor: Tanjug

Petak, 05.08.2016.

18:09

Epl hakerima: Nađite nam bag, dajemo 200.000$
(Foto: Getty images)

Kako je preneo Gardijan ponudu da nađu grešku u pet određenih kategorija Epl je uputio grupi eksperata koji su i ranije sarađivali sa tom kompanijom u nalaženju bezbednosnih propusta "ali nisu bili plaćeni za taj posao", što sugeriše da je reč o hakerima.

Analitičar bezbednosti Rič Mogul objasnio je da manji broj učesnika u testiranju bezbednosti omogućava da Epl ne mora da se bavi velikom količinom izveštaja o beznačajnim bagovima.

Sličnu ponudu za nalaženje propusta već je nudio veliki broj kompanija, poput AT&T, Fejsbuka, Gugla, Majkrosofta...

U martu je tako Fejsbuk platio 10.000 dolara desetogodišnjem dečaku iz Finske koji je otkrio način kako da se obrišu komentari korisnika na instagramu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: