Da li bi pivopije ovo trebalo da brine?

Uprava britanske pivare SAB Miler preporučiće akcionarima da prihvate konačnu ponudu Anhojzer Buš Inbeva za preuzimanje, saopštila je ta britanska kompanija.

Svet

Izvor: Tanjug

Subota, 30.07.2016.

09:16

Da li bi pivopije ovo trebalo da brine?
Foto: Thinkstock

Odbor je, takođe, saopštio da će predložiti da dva najveća akcionara u kompaniji, Altrija i Bevko, budu tretirani kao posebna klasa akcionara, navodi britanska agencija Rojtes.

Kineske regulatorne vlasti su ranije uslovno odobrile AB Inbevu planirano preuzimanje SAB Milera, čime je otklonjena jedna od poslednjih prepreka u realizaciji ugovora vrednog 103 milijarde dolara, ocenila je agencija Frans pres.

AB Inbev je najveći svetski proizvođač piva, a njegovo preuzimanje SAB Milera bi trebalo da bude treća najveća akvizicija ikada, navodi francuska agencija.

Belgijsko-brazilska pivara je ove nedelje poboljšala ponudu za preuzimanje SAB Milera na 45 funti za akciju, čime je vrednost te britanske kompanije procenjena na 79 milijardi funti (104 milijarde dolara).

Ukoliko ta transakcija bude uspešno obavljena, svet će dobiti megalomansku pivarsku kompaniju, a bilo je najava da bi u tom slučaju moglo doći do poskupljenja tog alkoholnog napitka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: