Ikea upozorava: Ne jedite naše čokoladice

Ikea želi da obavesti sve koji su kupili jedan ili više proizvoda od čokolade kako oni nisu prikladni za osobe alergične ili osetljive na lešnike i/ili bademe.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 28.07.2016.

19:14

Ikea upozorava: Ne jedite naše čokoladice
(Foto: Getty images)

Zbog toga ih kompanija i povlači.

Ikea proširuje povlačenje čokolada na šest dodatnih svojih čokolada koje nisu prikladne za osobe alergične ili osetljive na lešnike i/ili bademe. Bezbednost je najviši prioritet za kompaniju i zato se globalno povlačenje odnosi na sve zahvaćene proizvode sa bilo kojim datumom roka trajanja.

Prisutnost lešnika i badema utvrđena je učestalo, a ne povremeno što ukazuje na činjenicu da navedeni proizvodi od čokolade nisu prikladni za konzumaciju za osobe alergične ili osetljive na te alergene. Informacije o proizvodu ne navode učestalu prisutnost dovoljno jasno s obzirom da na deklaraciji piše "može sadržati ...".

Postoji mogućnost da informacije o proizvodima na deklaraciji navedu na pogrešan zaključak zbog čega to može biti interpretirano kao neusklađenost sa zakonodavstvima određenih tržišta.

Na osnovu visokih standarda bezbednosti i kvaliteta kompanije, odlučili smo da povučemo zahvaćene proizvode na globalnom nivou, nezavisno od razlika u zakonodavstvima na našem tržištima.

Proizvodi su sigurni za sve koji nisu alergični ili osetljivi na bademe i/ili lešnike. Zabrinuti kupci mogu vratiti proizvode u najbližu robnu kuću uz puni povraćaj novca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: