Funta pomrsila račune, "bačena senka" na spajanje

Vodeća svetska pivara Anhojzer Buš Inbev poboljšala je ponudu za preuzimanje rivalskog Sab Milera, pošto je oštar pad funte "bacio senku" na njihovo spajanje.

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 26.07.2016.

14:23

Funta pomrsila račune,
Foto: Thinkstock

LJuti akcionari britanskog Sab Milera se sve više protive spajanju sa AB Inbevom, koji je u novembru prošle godine ponudio oko 70 milijardi funti ili 106 milijardi dolara po tadašnjem deviznom kursu za kupovinu britanske kompanije.

Kako bi udovoljio akcionarima, AB Inbev je povećao ponudu sa 44 funte za akciju na 45 funti, navodeći da je reč o konačnoj ponudi za preuzimanje.

"Time je vrednost celokupnog akcionarskog kapitala Sab Milera procenjena na 79 milijardi funti (103 milijarde dolara"), navodi se u saopštenju AB Inbeva.

AB Inbev je u novembru prošle godine dogovorio kupovinu Sab Milera, među čijim brendovima su "fosters", "grolš" i "peroni".

AB Inbevovo preuzimanje Sab Milera bi, kako navodi AFP, bilo treća najveća akvizicija u istoriji, ukoliko prevaziđe sve regulatorne prepreke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

22 h

Podeli: