Samsung i Epl dobili ozbiljnog takmaca

Prihodi kineskog proizvođača telekomunikacione opreme Huavej porasli su u prvom polugođu za 40 odsto, zahvaljujući stabilnom rastu prodaje smartfona.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.07.2016.

13:42

Samsung i Epl dobili ozbiljnog takmaca
Foto: Thinkstock

Ukupni prihodi od prodaje su dostigli 245,5 milijardi juana (36,7 milijardi dolara) u periodu januar-jun, prema novim podacima kompanije, prenosi agencija Frans pres.

"Uvereni smo da će Huavej zadržati svoj aktuelni zamajac, i da će čitavu godinu imati pozitivnu finansijsku poziciju", izjavila je finansijska direktorka Huaveja Sabrina Meng.

Huavej je jedan od vodećih provajdera mrežne infrastrukture u svetu, a prodaja njegovih potrošačkih proizvoda, među kojima i smartfona, porasla je prošle godine za 73 odsto, na 129,1 milijardu juana.

Hauvej je prošle godine držao više od osam odsto udela u svetskom tržištu smartfona, zahvaljujući čemu se našao na trećoj poziciji, iza Samsunga i Epla, prema ovogodišnjem izveštaju kompanije Internešnel data korporejšn.

Neto profit Huaveja je u 2015. godini porastao za 33 odsto na godišnjem nivou, na 36,9 milijardi juana, dok su prihodi uvećani za 37 odsto, na 395 milijardi juana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: