Verajzon kupuje Jahu za 5 mlrd.$!

Američki telekomunikacioni gigant Verajzon dogovorio je kupovinu posrnulog Jahua za oko pet milijardi dolara, objavili su mediji.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.07.2016.

09:13

Verajzon kupuje Jahu za 5 mlrd.$!
Foto: Gettyimages

Očekuje se da će dogovor formalno biti objavljen danas, pre otvaranja tržišta kapitala u SAD.

Time će se okončati višemesečna nesigurnost o sudbini Jahua nakon što je kompanija najavila plan promene strategije u februaru ove godine.

Verajzon, čija tržišna kapitalizacija iznosi 228 milijardi dolara, istakao se kao najozbiljniji kandidat za kupca Jahua od kako je nadmetanje počelo u aprilu.

Dogovorena cena za kupovinu Jahua od 4,8 milijardi dolara daleko je od nekadašnje vrednosti te kompanije koja je dostizala i 125 milijardi dolara.

Jahu je već dugo pod pritiskom akcionara koji su nezadovoljni padom prihoda u poslednjih osam godina, a u februaru je najavila da traži “stratešku alternativu” za osnovni internet biznis.

Iz Verajzona su odbili komentar na vest o kupovini Jahua.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: