Na razgovoru za posao postoje samo 3 pitanja

Stručnjaci iz ljudskih resursa su saglasni: Samo tri pitanja su dovoljna da poslodavac otrkrije ono što bi trebalo da zna o kandidatu.

Svet

Izvor: MojPosao

Subota, 23.07.2016.

14:51

Na razgovoru za posao postoje samo 3 pitanja
(Foto: Thinkstock.com)

Naravno da postoji nekoliko desetina pitanja koja možete postaviti na razgovoru za posao. Ipak, sva ta pitanja na ovaj ili onaj način pokušavaju da dođu do istih odgovora: može li kandidat dobro da radi posao koji mu nudite, hoće li biti dovoljno motivisan i kako će se uklopiti u vašu radnu sredinu.

Verovali ili ne, za otkrivanje ovih informacija potrebno je postaviti svega tri pitanja:

- Možete li da radite ovaj posao?

- Hoćete li voleti ovaj posao?

- Hoće li nam biti prijatno da radimo s vama?

To je to. Možete ova pitanja preokrenuti na bezbroj načina (npr. Koje su vaše jake strane? Gde se vidite za 5 godina? Imate li iskustvo rada u timu? Kako se nosite s autoritetom? I sl.). Međutim, kako god postavili pitanje, odgovor zapravo želite dobiti (tj. dati) samo na ova 3.

Naime, iza ova tri pitanja kriju se 3 tematske celine koje poslodavca najviše zanimaju: snaga, motivacija i uklopljenost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: