Akcije SAP-a poletele, rezultati impresivni

Nemački softverski gigant SAP objavio je poslovne rezultate koji su nadmašili očekivanja analitičara.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 20.07.2016.

11:37

Akcije SAP-a poletele, rezultati impresivni
Foto: Gettyimages

Kompanija je zaključila više softverskih ugovora uprkos političkoj krizi u Evropi, javlja njujorška agencija "Blumberg".

Profit iz poslovanja SAP-a je u drugom kvartalu iznosio 1,52 milijarde evra, što je iznad prosečne prognoze analitičara koje je anketirao "Blumberg" i koji su predviđali profit od 1,45 milijardi evra.

Prodaja je porasla na 5,24 milijarde evra u odnosu na prosečnu prognozu analitičara od 5,22 milijarde evra.

Neto profit kompanije je, kako izveštava francuska agencija Frans pres, porastao za 73 odsto na 813 miliona evra u periodu april-jun.

Posle ovog saopštenja, akcije SAP-a su na Frankfurtskoj berzi porasle na osmomesečni maksimum od 74,55 evra, zahvaljujući čcemu je tržišna vrednost kompanije skočila na 90,7 milijardi evra.

Uprkos neizvesnim poslovnim perspektivama u Britaniji posle njene odluke da izađe iz Evropske unije, SAP je uspeo da se oporavi od slabašnih rezultata iz prvog kvartala.

"Uprkos rasprostranjenoj zabrinutosti, nismo iskusili efekte Bregzita. Nisam ni čuo kako neke velike globalne multinacionalne kompanije kažu kako će promeniti poslovnu strategiju zbog Bregzita", izjavio je izvršni direktor SAP-a, Bil Mekdermot.

Niži troškovi nakon prošlogodišnjeg smanjenja broja zaposlenih su, kako je naveo, doprineli povećanju profita.

"Sve ugovore koji su nisu bili zaključeni smo potpisali u prvom kvartalu i imali smo izvanredan drugi kvartal", izjavio je on.

U 2015. godini, SAP grupa je registrovala profit iz poslovanja od 6,35 milijardi evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: