Banka skresala plate - enormna zarada

Američka investiciona banka "Goldman Saks" prijavila je veliki skok dobiti u drugom tromesečju.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 20.07.2016.

08:41

Banka skresala plate - enormna zarada
Foto: Thinkstock

Pad troškova više je nego nadoknadio usporavanje aktivnosti u pružanju konsalting usluga kompanijama u spajanju i u nekim drugim sektorima.

Dobit u drugom kvartalu je skočila 78,4 odsto na 1,6 milijardi dolara, dok su prihodi pali za 12,5 procenata na 7,9 milijardi dolara, prenosi agencija Frans pres.

Profit po akciji iznosi 3,72 dolara, dok su analitičari očekivali da će biti 3,0 dolara.

Rezultati velike američke investicione banke odraz su smanjenja troškova za plate zaposlenih i rashoda po osnovu parnica vezanih za hipoteke u odnosu na isti period poršle godine.

Ukupan broj zaposlenih na platnom spisku banke manji je za pet odsto nego pre godinu dana.

Vrednost akcije "Goldman Saksa" porasla je za 0,4 odsto na 163,97 dolara u trgovanju pre zvaničnog početka rada berze, dodaje francuska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

9 h

Podeli: