Suprug Mejeve radi za Amazon, a ona je obećala...

Nova premijerka je navela imena i Starbaksa u svom obećanju o suzbijanju izbegavanja plaćanja poreza. Zanimljivo je da njen muž "kontroliše" akcije Amazona.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 14.07.2016.

16:55

Suprug Mejeve radi za Amazon, a ona je obećala...
(Foto: Getty images)

Javnosti relativno nepoznat investicioni fond, u kojem je stariji izvršni direktor suprug novoizabrane britanske premijerke Tereze Mej, jedan je od najvećih i najmoćnijih na svetu s procenjenom imovinom od 1,4 milijarde dolara, piše "Indipendent".

Ovaj fond kontroliše i 20 milijardi dolara u akcijama Amazona i Starbaksa.

Nova premijerka je, između ostalog, navela i imena ove dve kompanije u svom obećanju o suzbijanju izbegavanja plaćanja poreza.

"Moramo pričati o porezima. Ne interesuje me da li je u pitanju Amazon, Gugl ili neka druga kompanija, morate davati i nešto zauzvrat. Imate dug prema stanovništvu, a taj dug isplaćujete kroz poreze", kazala je Terza Mej pre nego što je postala premijerka.

"Fond Kapital Grup", čije je sedište u Los Anđelesu, poseduje velike udele u kompanijama kao što su "Filip Moris Internešenel","Lokid Martin", "Morgan Čejs", piše britanski dnevnik.

Iz kompanije su za "Indipendent" rekli da Filip Mej radi u predstavništvu fonda u Londonu i da je menadžer zadužen za odnose sa klijentima.

"On je u kontaktu sa organizacijama i institucijama u Britaniji s ciljem da se uveri da su oni zadovoljni našim uslugama i da mi razumemo njihove ciljeve. Nije uključne u naše investicione poslove", navode u Fondu.

Fond je profitirao od investicija u Amazon i Starbaks, a obe kompanije su pod istragom zbog neplaćanja poreza.

Nije poznato da li je Tereza Mej upoznata sa činjenicom da je kompanija, u kojoj je njen suprug, jedan od najznačajnijih investitora upravo u Amazon, zaključuje list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

14 h

Podeli: