Tviter dobio pojačanje, radio u Guglu, tvituje...

Tviter je dobio još jedno važno pojačanje - u odbor direktora imenovan je Bret Tejlor, bivši šef tehnologije u Fejsbuku i nekadašnji radnik Gugla.

Svet

Izvor: Telegram

Utorak, 12.07.2016.

19:36

Default images

U Guglu je bio zadužen za razvoj Gugl mapsa.

Tejlor je nakon odlaska iz Fejsbuka s još jednim kolegom iz Gugla, Kevinom Gibsom, pokrenuo startap, softverski alat namenjen poslovnim korisnicima za povećanje produktivnosti, fokusiran na mobilne platforme, koji svojim korisnicima omogućava jednostavnije deljenje dokumenata, beleški, tablica i ostale poslovne dokumentacije.

Osim rada za dva tehnološka giganta, možda bi upravo Tejlorovo startapovsko iskustvo u razvoju proizvoda moglo doprineti rešavanju problema za koje Tviter nije uspeo da pronađe odgovarajuća rešenja.

"Bret donosi izvrstan smisao za razumevanje proizvoda i tehnologije, što će biti neprocenjivo u realizaciji naših planova za 2016. i dalje od toga", izjavio je Omid Kordestani, izvršni predsednik Tvitera, kojeg je Džek Darsi doveo krajem prošle godine iz Gugla.

Za razliku od ostalih novih članova odbora, čije su glavne kompetencije finansije i mediji, upravo bi iskustvo u razvoju proizvoda, a činjenica da sa 44 hiljade pratilaca na Tviteru i preko tri hiljade objavljenih tvitova, prilično dobro upoznat sa funkcionisanjem i ključnim problemima koji su krivi za više višegodišnji zastoj u njegovom rastu.

Dugotrajna stagnacija korisničke baze koja je zastala na 300 hiljada korisnika, i pad prihoda od oglašavanja u prvom kvartalu ove godine rezultirala je potopom Tvitera na Volstritui sve nestrpljiviji investitorima, a sve se češće spominje i potencijalna prodaja Tvitera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: