Prvi otkaz Britaniji: Izidžet se pakuje

Britanski loukoster Izidžet počeo je pregovore sa regulatornim vlastima Evropske unije o izmeštanju sedišta kompanije iz Velike Britanije, javlja Skaj njuz.

Svet

Izvor: B92

Petak, 01.07.2016.

13:03

Prvi otkaz Britaniji: Izidžet se pakuje
Foto: Gettyimages, arhiva

Baza Izidžeta je na aerodromu Getvik u Londonu, dok je sedište kompanije sa 1.000 zaposlenih na drugom londonskom aerodromu – Luton.

Skaj njuz navodi da je izvršna direktorka Izidžeta Kerolin Mekkol u privatnoj poseti signalizirala da je pravno izmeštanje sedišta te avio-kompanije skoro neizbežno s obzirom na rezultat prošlonedeljnog referendum.

Konkretni potezi se tek očekuju, ali izvori bliski kompaniji navode da je već bilo preliminarnih razgovora sa nekolicinom neimenovanih predstavnika EU članica o tome da Izidžet dobije sertifikat vazdušnog operatera, koji bi omogućio da kompanija u nekoj od tih zemalja preseli sedište.

Jedan izvor navodi i da bi preseljenje moglo da obuhvati samo deo osoblja, u zavisnosti od načina na koji funkcioniše vazduhoplovna regulativa pojedinih zemalja EU.

To bi moglo da znači da će dosadašnja korporativna struktura biti izmenjena na način da postoji nezavisni entitet u Ujedinjenom Kraljevstvu od novostvorenog pravnog sedišta u EU.

Izidžet zapošljava 1.000 ljudi u bazi na Lutonu, koji se bave finansijama, IT-jem i marketingom i koji bi bio preseljen, nezavisno od osoblja koje radi na aerodromu Bedfordšir, koje će tu i ostati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: