Ako biste stan u Londonu, UOB vam ne da kredit

Junajted Oversis Banka (UOB), treći najveći kreditor u Singapuru, postala je prva banka koja je suspendovala program kreditiranja kupovine nekretnina u Londonu

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 30.06.2016.

19:54

Ako biste stan u Londonu, UOB vam ne da kredit
(Foto: Thinkstock.com)

Budući da je Bregzit preplašio globalna tržišta i gurnuo funtu na višegodišnji minimum, druge singapurske banke takođe obaveštavaju klijente o rizicima, poput gubitaka na valuti, mada one nisu sledile potez UOB banke, izveštava Rojters.

"Privremeno ćemo prestati da primamo zahteve za kredite za kupovinu imovine u inostranstvu, za nekretnine u Londonu", navela je portparolka UOB u imejl izjavi, prenosi britanska agencija.

"Pošto se posledice referenduma u Velikoj Britaniji i dalje šire i izazivaju neizvesnost, moramo da obezbedimo oprez za klijente kod njihovih ulaganja u londonske nekretne", dodala je ona.

Singapurski dolar je ojačao 10 odsto u odnosu na britansku funtu od referenduma, erodirajući vrednost imovine koja se poseduje u Velikoj Britaniji.

Ostali rizici za singapurske banke su pogoršani u poslednjih nekoliko meseci zbog usporavanja privrede u Aziji i rasta loših dugova u industrijama vezanim za energetiku.

Agencija Mudis Investors Servis je danas revidirala izglede singapurskih banaka na negativne sa stabilnih.

To je posledica "slabijih uslova za poslovanje", u svetlu slabijeg regionalnog ekonomskog i trgovinskog rasta, rekao je potredsednik i viši menadžer sa sektor kredita u Mudisu, Judžin Tarzimanov, navodi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

4 h

Podeli: