Putin aminovao, Turska može da pakuje robu

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je ukaz o ukidanju ograničavajućih mera protiv Turske, koji stupa na snagu od dana objavljivanja u službenom glasniku.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 30.06.2016.

18:33

Putin aminovao, Turska može da pakuje robu
(Foto: Getty images)

Putin je potpisao ukaz o ukidanju ograničenja na prodaju aranžmana za Tursku i naložio vladi da razgovara sa turskom vladom o spoljnoekonomskim odnosima između Moskve i Ankare, preneo je portal Sputnjik.

Ruski predsednik je, pored toga, zatražio da se preduzmu odgovarajući koraci u cilju uspostavljanja avionskih linija za čarter letove između Rusije i Turske.

Putin i turski predsednik Redžep Tajip Erdogan razgovarali su juče, 29. juna, o ukidanju restriktivnih mera u vezi sa posetom ruskih turista Turskoj.

Nakon toga, Putin je naložio ruskoj vladi da stupi u pregovore sa turskim vlastima za nastavak saradnje u trgovini i drugim oblastima, podseća Sputnjik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: