Spašena sezona? Rusi opet lete u Tursku

Rusko ministarstvo saobraćaja je počelo sa primenom odluke vlade o obnavljanju čarter letova za Tursku, saopštilo je danas to ministarstvo.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 30.06.2016.

17:35

Spašena sezona? Rusi opet lete u Tursku
(Foto: Thinkstock.com)

"Pod tim se podrazumeva priprema relevantnih predloga u cilju ukidanja aktuelnih ograničenja ministarstva saobraćaja", dodaje se u saopštenju, a prenosi ruska agencija Tas s.

Za obnavljanje letova, kako se dodaje, ruska strana očekuje od Turske pružanje garancija o implementaciji mera namenjenih obezbeđivanju bezbednosti ruskih turista koji lete u Tursku na odmor.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev je ranije danas zatražio od vlade da pripremi mere za postepeno ukidanje ograničenja u sferi ekonomskih odnosa sa Turskom.

Ruski predsednik Vladimir Putin je juče, posle tefonskog razgovora sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom, naložio vladi da pokrene pregovore sa Ankarom o obnavljanju trgovinske i ekonomske saradnje, podseća TAS S.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: