Južni tok kao i do sada, zavisi od EU

Pitanje obnavljanja projekata izgradnje gasovoda Južni tok i Turski tok zavisi od pozicije evropskih zemalja uključenih u ove projekte.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 30.06.2016.

14:03

Južni tok kao i do sada, zavisi od EU
(Foto: Thinkstock.com)

To je izjavio prvi zamenik ruskog ministra energetike Aleksej Teksler.

"Ne postoji želja da se ovi projekti tretiraju kao prioriteti jer sve zavisi od pozicije onih zemalja Evropske unije ili Evropske komisije gde su gasovodi smešteni", odgovorio je Teksler na pitanje koji je projekat izvodljiviji, i istovremeno dodao da je Rusija otvorena za sve predloge, prenosi ruska agencija Tas s.

Zvanični Kremlj je nešto ranije saopštio da je još uvek rano reći da li će projekat izgradnje gasovoda Turski tok, u koji je uključena Turska, biti obnovljen.

"Smatramo da je još uvek prerano za razgovore o tome", izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov na telefonskoj pres konferenciji, a prenosi agencija Rojters.

"Trenutno se, u okvirnom formatu, diskutuje o različitim rutama gasovoda. Još uvek je rano reći koje će rute na kraju biti izabrane i koje će ući u fazu razvoja", dodao je Peskov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: