Soros: Ponavlja se 2008. a ići će i dalje

Odluka Britanaca da napuste Evropsku uniju izazvala je krizu na finansijskim tržištima poput one 2007. i 2008. godine, izjavio je milijarder Džordž Soros.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 30.06.2016.

10:00

Soros: Ponavlja se 2008. a ići će i dalje
Foto: Gettyimages

Soros je u obraćanju Evropskom parlamentu kazao da očekuje da će se kriza rasplamsati. “Vrlo je verovatno da će ojačati deflatorne pritiske, koji su već bili preovlađujući”, naveo je on

"Bankarski sistem kontinentalne Evrope još se nije oporavio od prethodne finansijske krize, a sada će biti na ozbiljnom testu”, naveo je Soros.

“Mi znamo šta se mora uraditi. Na žalost, političke i ideološke nesuglasice u evro zoni stale su na put korišćenju evropskog stabilizacionog mehanizma kao podrške, kazao je investitor.

Soros je upozorio da se može pokazati da je izlazak Velike Britanije “čaki veća nesreća” od najgore izbeglička kriza na kontinentu još od Drugog svetskog rata.

U obraćanju Evropskom parlamentu, Soros je kazao da je izbeglička kriza već bila najveći problem Evrope, ali da je sada Bregzit preuzeo ključnu ulogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: