Putin zabranio hranu sa Zapada do 2017.

Predsednik Rusije Vladimir Putin produžio je sankcije na uvoz hrane do kraja 2017. zapadnim zemljama koje su Rusiji prvo uvele ekonomske sankcije zbog Krima.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 29.06.2016.

18:36

Putin zabranio hranu sa Zapada do 2017.
Foto: Tanjug/AP

Premijer Dmitrij Medvedev je krajem maja najavio da će predložiti produženje sankcija jer su ruski proizvođači višekratno tražili produžetak zabrane uvoza hrane iz zemalja koje su uvele embargo ili su im se naknadno pridružile.

Rusija je u avgustu 2014. zabranila uvoz poljoprivrednih proizvoda, mesa, ribe i mlečnih proizvoda iz EU, Australije, Holandije, Norveške i Kanade.

Od 13. avgusta 2015. u spisak tih zemalja uključene su zemlje koje su se priključile antiruskim sankcijama: Albanija, Crna Gora, Island, Lihtenštajn, a od početka ove godine i Ukrajina.

Početkom avgusta prošle godine predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz o uništavanju sve robe koja iz tih zemalja stigne u Rusiju nelegalnim putem.

Prema izveštaju ruske vlade "Prehrambeni embargo: rezultati 2015. godine", zapadne zemlje izgubile su uvođenjem ruskih sankcija 9,3 milijardi dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

17 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: