Gasprom: Oživećemo Južni tok, pod uslovom da...

Najveći ruski proizvođač gasa Gasprom je spreman da u kratkom roku odmrzne projekat gasovoda Južni tok, u slučaju da dođe do promene političkog okruženja.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 29.06.2016.

18:00

Gasprom: Oživećemo Južni tok, pod uslovom da...
(Foto: Thinkstock.com)

Gasprom je uveren da bi pregovori o finansiranju projekta Južni tok mogli biti brzo obnovljeni, izjavio je danas zamenik predsednika Upravnog komiteta Gasproma Andrej Kruglov.

Istovremeno, prvi zamenik finansijskog direktora Gasproma Igor Šatalov kaže da je projekat izgradnje gasovoda Turski tok spreman za privlačenje projektnog finansiranja.

"Ruska strana je stvorila kapacitete za realizaciju ovih projekata. Oni se trenutno delimično koriste za snabdevanje gasom potrošača u Krasnodarskom regionu i u južnim područjima, dok je ostatak kapaciteta zamrznut. U slučaju promene političke situacije i donošenja odluke o obnavljanju projekta - bilo Turskog toka ili Južnog toka - kapaciteti mogu biti iskorišćeni za njihovu realizaciju u kratkom vremenskom periodu", izjavio je.

Kruglov se, takođe, osvrnuo na poslovne aktivnosti Gasproma, navodeći da ne postoje nikakve opasnosti po poslovanje kompanije zbog Bregzita.

Gasprom će, kako dodaje, smanjiti troškove u ovoj godini za 15,3 milijarde rubalja (237 miliona dolara), nakon što je u 2015. godini uštedeo 18 milijardi rubalja (279 miliona dolara).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: