"Britanija neće imati pristup, osim ako..."

Lideri EU saglasni su da Velika Britanija, ne može imati pristup jedinstvenom tržištu, ukoliko ne prihvati propise evropskog bloka o slobodi kretanja.

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 29.06.2016.

15:08

Foto: Getty images

"Lideri su vrlo jasno stavili do znanja da pristup jedinstvenom tržištu zahteva prihvatanje sva četiri načela slobode, uključujući slobodu kretanja", izjavio je predsednik Evropskog saveta Donald Tusk na konferenciji za novinare u Briselu.

Konferencija je održana posle sastanka 27 lidera iz zemalja članica EU, među kojima se nije našao britanski premijer Dejvid Kameron, prenosi agencija Frans pres.

"Bez toga, neće biti pristupa jedinstvenom tržištu", dodao je Tusk.

Kako javlja Rojters, mađarski premijer Viktor Orban je takođe rekao da su se lideri EU složili da Britanija mora poštovati četiri osnovna načela slobode EU, ako želi da zadrži pristup jedinstvenom tržištu po izlasku iz Unije.

Četiri osnovna načela slobode su sloboda kretanja robe, ljudi, kapitala i usluga, podseća britanska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: