Posle pola veka - prvi SAD hotel na Kubi

Američki hotelski lanac Starvud hotels preuzeo je upravljanje nad jednim luksuznim hotelom u centru Havane.

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 29.06.2016.

12:57

Posle pola veka - prvi SAD hotel na Kubi
Foto: Thinkstock

Tako je počeo da radi prvi američki hotel na Kubi od revolucije 1959. godine.

Hotel "Cuba Four Points", koji je sada u vlasništvu Starvudovog brenda Šeraton, otvoren je u luksuznom zapadnom delu kubanske prestonice, i poseduje 186 soba koje su klijentima na raspolaganju po ceni od 246 dolara za noćenje, prenosi agencija Frans pres.

"To je jedinstven i specijalan momenat kada ste prva američka hotelska kompanija na Kubi u 55 godina", izjavio je na svečanoj ceremoniji otvaranja hotela Horhe Djanatasio, koji je zadužen za nadzor Starvudovih hotela u Latinskoj Americi.

Starvud hotels je jedan od vodećih svetskih hotelskih lanaca, budući da poseduje preko 1.300 hotela u oko 100 zemalja sveta, i upravlja brendovima kao što su "meridijen", W, "vestin" i "šeraton".

Ulazak Starvuda na kubansko ostrvo je najnoviji signal normalizacije odnosa izmedju SAD i Kube, nakon što su u julu prošle godine obnovile diplomatske odnose prekinute pre pola veka, navodi AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: