Evropa na mukama, eksplozija poverenja u SAD

Američki potrošači su u junu imali više poverenja u nacionalnu ekonomiju, ali su i dalje oprezni u pogledu perspektiva privrednog rasta.

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 29.06.2016.

08:26

Evropa na mukama, eksplozija poverenja u SAD
Foto: Thinkstock

Indeks poverenja potrošača, koji izračunava ova kompanija, oporavio se u junu na 98 poena sa 92,4 poena iz maja, što je najveći indeks od oktobra prošle godine kada je dostigao 99,1 poen, saopštila je njujorška istraživačka kompanija Konferens bord, prenosi agencija Frans pres.

Potrošači su u junu bili manje negativni u pogledu aktuelnih poslovnih uslova i situacije na tržištu rada, pa je tako procenat onih koji smatraju da su poslovni uslovi loši pao na 17,7 odsto.

Kada je reč o narednih šest meseci, ispitanici koji su učestvovali u anketi su uglavnom bili optimističniji u pogledu poslovnih uslova, zapošljavanja i rasta ličnih primanja.

"Potrošači su, generalno gledano, još uvek oprezni optimisti u pogledu ekonomskog rasta na kraći rok", izjavila je direktorka Konferens borda, Lin Franko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: