Ikea povlači komode posle smrti šestoro dece

Švedska kompanija Ikea povlači 29 miliona komoda s fiokama iz prodaje u Severnoj Americi nakon što je šestoro dece umrlo jer su komadi nameštaja pali na njih.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 28.06.2016.

15:55

Ikea povlači komode posle smrti šestoro dece
Foto: Gettyimages

Kompanija koja proizvodi i prodaje opremu za kuću prošle godine je upozorila kupce da sve komode ovog tipa treba da budu pričvršćene u zidu da bi se sprečilo njihovo prevrtanje i da svako ko ima taj deo nameštaja i on mu nije pričvršćen treba da ga skloni od dece.

Ikea nudi besplatne komplete za pričvršćivanje ovog nameštaja za zid. Kupci takođe mogu da traže od Ikee povraćaj novca.

Američka Komisija za bezbednost proizvoda navela je da je poginulo najmanje šestoro dece, stare tri godine ili manje, kada je na njih pala jedna od Ikeinih komoda.

Ikea je navela da neće povlačiti komode iz Velike Britanije i Irske, preneo je Bi-Bi-Si.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: