Za Jelen po prvi put nema mesta za stolom ECB-a

Predsednica američke Uprave federalnih rezervi (Fed) Dženet Jelen neće prisustvovati godišnjem forumu Evropske centralne banke.

Svet

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 27.06.2016.

17:37

Za Jelen po prvi put nema mesta za stolom ECB-a
Foto: Beta/AP

"Predsednica Jelen neće učestvovati na panelu koji se održava u sredu veče, kao što je prvobitno najavljeno. Vratiće se u Vašington posle zasedanja Banke za međunarodna poravnanja (BIS)" izjavio je portparol Feda, a prenosi portal Nasdak.

Kako izveštava njujorška agencija "Blumberg", guverner centralne banke Engleske Mark Karni takođe neće prisustvovati forumu u portugalskom gradu Sintra, blizu Lisabona, dok će predsednik ECB-a Mario Dragi, kako ocenjuje njujorška agencija, verovatno biti zaokupljen razmišljanjima da li da ponovo aktivira mere iz perioda krize.

Ishod britanskog referenduma i odluka Velike Britanije da napusti Evropsku uniju preti da upropasti oporavak evrozone, na koji Mario Dragi uveliko računa posle dve godine primene monetarnih mera bez presedana, ocenjuje njujorška agencija.

Forum u Sintri je, kako navodi "Blumberg", zamišljen kao relaksirajući događaj na kom guverneri centralnih banaka i ekonomisti mogu da razgovaraju o monetarnoj politici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: