Mađarska i EBRD kupuju udeo u Erste banci

Mađarska Vlada i predstavnici EBRD-a potpisali su sa menadžmentom Erste banke ugovor o kupovini po 15 odsto udela u filijali te austrijske banke u Mađarskoj.

Svet

Izvor: Tanjug

Nedelja, 26.06.2016.

11:24

Mađarska i EBRD kupuju udeo u Erste banci
Foto: Thinkstock.com

Država je svoj udeo, koji je preuzela preko Fonda Korvinus Zrt, platila 38,9 milijardi forinti (123,5 miliona evra), izjavio je ministar privrede Mihalj Varga, na konferenciji za medije posle potpisivanja ugovora, prenosi agencija MTI.

Cena je utvrđena uz pomoć nezavisnih stručnjaka i tržišne evaluacije, dodao je on.

Sporazumom iz 2015. godine, mađarska vlada se obavezala na smanjenje bankarskih poreza. Posle ovogodišnjeg reza poreskih stopa, uslediće još jedan 2017. godine.

Varga je rekao da će mađarske banke ustedeti oko 80 milijardi forinti zahvaljujući smanjenju poreza, dodaje mađarska novinska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: