EBRD pomaže "modernizaciju" Kosova

Evropska banka za obnovu i razvoj će investirati 10 miliona evra u unapređenje gradskog prevoza u Prištini, navodi se u saopštenju banke.

Svet

Izvor: Tanjug

Nedelja, 26.06.2016.

09:54

EBRD pomaže
Foto: Thinkstock.com

Finansiranje EBRD-a će biti dodeljeno preduzeću Trafiku Urban, javnom gradskom prevoznom preduzeću u vlasništvu opštine Priština, za kupovinu 51 novih dizel autobusa u skladu sa standardom emisije EURO-VI, a koji će, kako je saopšteno, u značajnoj meri smanjiti nivoe zagadenja vazduha i buke i poboljšati uslugu u gradu.

Projektu će doprineti i donacija Češke Republike, koja će pomoći u pripremi i sprovođenju projekta, kao i u razvoju održivog plana urbane mobilnosti za Prištinu.

Cilj prve investicije EBRD u opštinski sektor na Kosovu je, kako se dodaje u saopštenju, da se podrži modernizacija i kupovina nove flote autobusa, što će dovesti do boljeg standarda životne sredine i operativne efikasnosti u gradu, koji se trenutno oslanja na zastarelu i često neefikasnu flotu autobusa, koja prouzrokuje visoke nivoe zagađenja i utiče na opšti kvalitet vazduha.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: