Morgan Čejs: Selimo se iz Britanije

Američka investiciona banka "JP Morgan Čejs" upozorila je da bi mogla da izmesti poslovanje iz Velike Britanije pošto se ta zemlja izjasnila za izlazak iz EU.

Svet

Izvor: B92

Petak, 24.06.2016.

11:04

Morgan Čejs: Selimo se iz Britanije
Foto: Thinkstock

"U mesecima pred nama, možda ćemo morati da napravimo izmene u strukturi našeg evropskog entiteta", navodi se u dopisu banke dostavljenom AFP-u.

"JP Morgan Čejs" zapošljava 16.000 ljudi u Britaniji, a predsednik i izvršni direktor Džejmi Dajmon je nedavno izjavio da bi izlazak Britanije iz EU mogao dovesti do izmeštanja 4.000 radnih mesta.

Britanija je glasala za izlazak iz Evropske unije, potvrdila je britanska Izborna komisija, a prema konačnim rezultatima britanskog referenduma, za izlazak iz EU je glasalo 51,89 odsto građana, a za ostanak 48,11 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: