Doživeli preporod nakon - "idemo iz Turske"

Najveći britanski trgovac na malo, lanac supermarketa Tesko, objavio je rast prodaje u prvom tromesečju zajedno sa vešću o daljem smanjenju poslovne mreže.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 23.06.2016.

13:15

Doživeli preporod nakon -
Foto: Thinkstock

Tesko, koji je ranije ovog meseca saopštio da izlazi iz Turske i da će se na međunarodnom nivou fokusirati na Centralnu Evropu i jugoistočnu Aziju, naveo je da se sada "oslobađa" i od britanskog lanca kafe "Harris + Hoole", koji će prepustiti firmi "Caffe Nero", prenosi agencija Frans pres.

Prema saopštenju Teska, prodaja grupe je porasla za 1,1 odsto u tri meseca do kraja maja, u poređenju s prvim kvartalom njene 2015/16. fiskalne godine.

Generalni direktor Teska, Dejv Luis, ocenio je da je kompanija ostvarila rast prodaje "u uslovima istrajavanja tržišnih izazova uz neprekidnu deflaciju".

Ukupno Teskovo poslovanje se oporavilo, uz ostvarenje profita u poslovnoj godini do februara 2016. na krilima snažne prodaje, nakon što je ogroman otpis imovine uz turbulencije na domaćem tržištu prouzrokovao rekordan gubitak od 5, 7 milijardi funti u prethodnoj finansijskoj godini.

U poslednjih nekoliko godina, Teskovo poslovanje je ozbiljno pogodila pojačana konkurencija u Velikoj Britaniji, posebno u liku nemačkih diskontnih lanaca Aldi i Lidl, kao i supermarketa Morisons, Seinsberis i Volmartovog Asda.

Tesko je takođe izašao iz poslovanja u Južnoj Koreji i Sedinjenim Državama zbog žestoke konkurencije u inostranstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: