Veterane pregazilo vreme, traže 7.000 programera

Pre tri godine finska Nokija, poznati proizvođač telefona, skoro je nestala s lica zemlje.

Svet

Izvor: Tportal

Subota, 18.06.2016.

10:24

Veterane pregazilo vreme, traže 7.000 programera
(Foto: Thinkstock.com)

Preuzimanjem ju je spasio Majkrosoft, ali u međuvremenu 15.000 zaposlenih ostalo je bez hleba.

Danas Finska traži 7.000 programera, mešutim, veterane Nokije pregazilo je vreme.

Imigraciona politika u toj zemlji otežala je zapošljavanje stranaca dok se fokus u IT promenio s izrade softvera za telefone i ostalu tehniku na proizvodnju mobilnih igara i aplikacija, što traži specifične veštine.

Finski tehnološki sektor u ovom trenutku traži 7.000 programera.

“Želimo najbolje programere i dizajnere kako bismo kreirali igre, ali ne mogu svi biti Finci”, rekao je Ika Pananed, glavni izvršni direktor Supercella, kompanije s 180 zaposlenih i prihodom od milijardu dolara.

Finska računa na svoje startapove, posebno na kompanije poput Supercella, koja je kreirala igru Clash Of Clans, ili na Rovio, zaslužan za Angry Birds.

Male softverske kompanije traže osobe s posebnim veštinama, koje su spremne da počnu da rade bez treninga i perioda navikavanja, što su loše vesti za 15.000 otpuštenih veterana iz Nokije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: