"Bregzit-okidač za previranja i usporavanje rasta"

MMF je upozorio da bi britansko izglasavanje raskida sa Evropskom unijom sledeće nedelje zadalo udarac tržištima i otežalo privredni rast.

Svet

Izvor: Tanjug

Petak, 17.06.2016.

09:56

(Foto: Thinkstock.com)

"Glas za izlazak iz EU bi izazvao produžetak perioda povećane neizvesnosti, volatilnosti na finansijskim tržištima i sporiji rast, pošto bi Velika Britanija morala da pregovara svoje nove odnose sa EU", izjavio je portparol MMF-a Geri Rajs na konferenciji za novinare, prenosi agencija AFP.

U obraćanju nedelju dana uoči referenduma o Bregzitu 23. juna, Rajs je naglasio novinarima da on ne "pali signal za uzbunu", već bi to pre "okarakterisao kao da MMF radi svoj posao... na objektivan, nepristrasan način".

MMF je nekoliko puta upozoravao na moguće negativne posledice Bregzita. Direktorka MMF-a, Kristin Lagard, izlavila je u maju da bi odlazak Britanije iz EU bio "prilično loš, pa i vrlo, vrlo loš" za britansku ekonomiju, podseća francuska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: