Rols Rojs: Ostanimo u EU, bolje bi nam bilo

Direktor britanskog proizvođača automobila i motora za avio-industriju Rols-Rojsa, Voren Ist, napisao je zaposlenima da je kompaniji bolje u Evropskoj uniji.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 15.06.2016.

12:54

Rols Rojs: Ostanimo u EU, bolje bi nam bilo
(Foto: Thinkstock.com)

On je upozorio da bi istupanje Velike Britanije iz EU moglo prouzrokovati odlaganje investicija, javlja agencija Rojters.

"Zauzeli smo javni stav prema kom kompanija Rols-Rojs smatra da naši klijenti, dobavljači i zaposleni imaju koristi od članstva Velike Britanije u EU, i da je u interesu kompanije da ostane članica Unije", napisao je Ist u pismu za 23.000 radnika grupacije u Britaniji.

Glas za izlazak iz Unije, ili Bregzit, mogao bi da prouzrokuje odlaganje investicija u novo postrojenje za testiranje avio-motora u severnoj Engleskoj, izjavio je Ist u intervjuu za britanski javni servis Bi-Bi-Si.

"Sve vreme donosimo investicione odluke u vezi sa tim gde da rasporedimo različite delove našeg poslovanja. Zbog neizvesnosti koju proizvodi Bregzit, većina tih odluka se odlaže, a ta pauza je nešto sa čime se naši američki konkurenti ne moraju nositi", naveo je on.

Britanska kompanija je usred plana reorganizacije poslovanja koji je namenjen rezanju troškova i povećanju dobiti, nakon što je njen profit pretrpeo ozbiljne gubitke u protekle dve godine zbog otkazivanja porudžbina u naftnom sektoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: