Bitkoin opet krade slavu, skočio na 700 $

Prethodnih dana zabeležen je jedan od većih skokova vrednosti bitkoina, koji sada vredi oko 700 dolara.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 14.06.2016.

09:36

Bitkoin opet krade slavu, skočio na 700 $
(Foto: Getty images)

U poslednjih nekoliko dana, vlasnici bitkoina, imaju razloga za zadovoljstvo. Vrednost ove virtuelne kriptovalute porasla je na gotovo 700 dolara, na vrednosti kakve nisu zabeležene u poslednje dve godine.

Još proteklog petka vrednost jednog bitkoina kretala se oko 585 dolara, da bi juče dostigla više od 695 dolara -rast je to od gotovo 19 odsto samo tokom ovog vikenda. U poslednjih mesec dana, pak, cena bitkoina porasla je za više od 52 odsto.

Osnovni razlog za ovakvo kretanje cene jeste najavljeno planirano smanjenje ponude bitkoina. Sledećeg će meseca, naime, biti aktiviran "halving" proces u kojem će se generisanje novih bitkoina putem rudarenja bukvalno prepoloviti . Ograničavanje ponude neminovno uslovljava povećanje cene, pa su mnogi privatni i institucionalni investitori pohrlili da kupe ovu valutu pre najavljenog "prepolavljanja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: